DaydreamDaydream
Forgot password?

Maroko

Potovanje v Maroko

Potovanje primerno za VSE generacije.

Nekje, kjer v Sahari zahaja sonce, leži kraljestvo z rdečim mestom Marakeš. Pravijo, da v njem živel Aladdin in pod svetlobo tisočerih zvezd kristalnega, afriškega neba, naredil deželo brezmejnih lepot. Spoznaj Maroko, kjer čas teče drugače, kjer zrak diši po začimbah in raznolikost neznanega sveta vabi k novim doživetjem.

Če želiš spoznati nekaj povsem drugačnega, zanimivega, poizkusiti nov pogled na svet in ugotoviti, zakaj življenje v Marrakech-u poteka na strehah, zakaj se mu reče “Rdeče mesto”, zakaj koze v Maroku dejansko plezajo na drevesa, kam gredo slovenske štorklje pozimi, kako so gradili palače vladarjev, kako se oglaša kamela, kakšen občutek se je potopiti v nakupolalni vrvež stare Medine in kakšen je večerni občutek največje kuhinje v Afriki , nočnega trga Jamae el-Fna…

Vse to in še več te čaka na tem potovanju..

Odlična izkušnja je pred tabo. Jo boš dodal-a v življenje? :)

Kdaj gremo v Maroko?

28.2. – 6.3. 2016

PRIJAVI SE

imageframe-image

Aladdinovo kraljestvo PRIJAVI SE

1.dan: Ljubljana-Milano

Našo pustolovščino bomo začeli v poznih večernih urah in se z avtobusom odpravili proti Milanu, od koder bomo z letalom poleteli proti belem mestu, Casablanci.

2.dan: Milano-Casablanca-Essaouira

Zjutraj bomo pristali v belem mestu in ob valovih mogočnega Atlantskega oceana pozajtrkovali. Vstopili bomo v ogromno moštejo Hasana II. z 210m visokim minaretom in kapaciteto 105,000 ljudi. Ne bomo zamudili famozne Rickove kavarne (prizorišče filma Casablanca IMDB #11) in si nato v centru drugega največjega mesta S Afrike privoščili kosilo. Popoldan se bomo z avtobusom odpeljali do starodavnega mesta Essaouira, na obali Atlantika, kjer bomo prespali.

3.dan: Essaouira-Agadir

V Essaouiri so nedavno snemali tudi televzijsko serijo Game of Trones. Sprehodili se bomo po idiličnih mestnih ulicah in obzidju s topovi. Ob obali si bomo za kosilo privoščili sveže ribe, jastoge in ostale morske jedi, saj je tukaj ena največjih ribjih tržnic. S štirikolesniki se bomo po želji vozili po zlato peščeni plaži in popoldan krenili še globje proti jugu, v malo bolj turistični Agadir. Na poti se bomo ustavili v stiskalnici arganovega olja. Ob cesti bomo občudovali nenavaden pojav: koze, ki plezajo po drevesih. Obalni Agadir nas bo pričakal s krasnimi promenadami in mističnim žarečim napisom na hribu, ki se prižga ponoči. V Agadirskem pristanišču si bomo privoščili pravo maroško fritato, zvečer pa nas bo prevzela slovita Agadirska promenada z mnogimi diskotekami in lokali.

4.dan: Agadir

Po zajtrku predlagamo obisk Berberskega muzeja, drugače pa bomo prost dan izkoristili za obisk manjšega živalskega vrta, kopanje v Atlantiku, poležavanje na plaži ali raziskovanje druge največje tržnice v S Afriki.

5.dan: Agadir-Taroudant-Ouarzarzate

Zjutraj bomo zapustili obalo in se podali globoko v pogorje Atlasa. Za jutranjo kavo se bomo ustavili v lepem mestu Taroudant, ki mu pravijo tudi mali Marakeš. Na poti bomo obiskali kolektivo žafrana in občudovali spektakularno pokrajino kanjonov in prerij pisanega gorovja Atlas. Večerjali bomo v tradicionalni restavraciji v mestu Ouarzarzate.

6.dan: Ouarzarzate-Marrakech

Obiskali bomo slovite Atlas stuide, kjer so med drugim posneli filme: Gladiatorja, Kingdom of Heaven, Trojo, Asterix in Obelix itd. Popoldan bomo odrinili proti Marakešu, kjer bomo prespali v slikovitem hostlu v samem starem središču mesta (medini).

7.dan: Marrakech

V rdečem mestu je nekoč živel Aladdin. Sprehodili se bomo po palači in vrtovih Majorella, kjer je pokopan znan modni kreator Ives Saint Lorrent. Po želji bomo zajahali kamele, ki nas bodo ponesle po palmovem gozdu Večer si bomo vzeli za posedanje na vrvežu glavnega trga Jamal Efna, ki ga vsak večer preobrazijo v ogromno jedilnico, s kuhanimi polži, gorami pomaranč, čarobnimi slaščicami itd. Tu ulični umetniki izvajajo svoje akrobacije, stari pripovedovalci razkrivajo mistične zgodbe in trebušne plesalke vihtijo svoje boke.

8.dan: Marrakech

Marekeš nas bo gostil še en dan, ki ga bomo izkoristili za spoznavanje centra, poizkusili bomo lahko berberski čaj, se morda slikali s kobro ali opico, s pridobljenimi izkušnjami končno zbrarantali pravo ceno za prekrasne rute ali nakit in za razvajanje v hamamu (turška kopel), da se ćisti vrnemo domov.

9.dan: Marrakech-Milano-Ljubljana

Zjutraj se bomo odpeljali na letališče in poleteli v Italijo in tam nas bo že čakal avtobus, ki nas bo popeljal na rodno grudo. Prihod domov je predviden v zgodnjih večernih urah.

Namestitev

Cenik

Tako ugodno lahko ponudimo samo mi: 800€
Cena za člane Tuš kluba: 600€

Cena vključuje:

 • Organizacijo potovanja.
 • Avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj.
 • Letalski prevoz.
 • Ročna prtljaga dimenzije 56 x 45 x 25cm (za več prtljage doplačilo).
 • Avtobusni prevoz (naš avtobus) do Agadirja, Essouire in Marrakecha.
 • 2x nočitev v hotelu turistične kategorije v Agadirju.
 • 1x nočitev v Riadu turistične kategorije v Essaouiri.
 • 1x nočitev v hotelu turistčne kategorije v Ouazarzatu
 • 3x nočitev v Equinity Point hostlu*** (možno doplačilo za dvoposteljno sobo – v hotelu) v Marakešu.
 • Turistične takse in pristojbine.
 • Osnovno nezgodno zavarovanje
 • Strokovno vodenje

Obvezno doplačilo: Prijavnina 10€ na osebo

Možna doplačila:

 • Dodatna prtljaga na letalu – 20€/v eno smer
 • Mednardono zdravstveno zavarovanje v tujini – 12€
 • Zagotovljena dvoposteljna soba – 60€( na osebo ).
 • Enoposteljna soba – 95€
 • Riziko odpovedi – 5% skupne vrednosti potovanja
 • Fakultativni izleti (plačilo in predstavitev na poti)…. polni paket Doživetje – 150€ (res vredno svoje cene).

PRIJAVI SE

Mnenja udeležencev

Wau to pa je bil kulturni šok. Nič ni enako kot pri nas. Res nepozabno!
Branka
Ravno pravšnji čas smo pobegnili na toplo. Pozimi je v Maroku ravno prav. One of a kind država, toliko ponuja!
Andrej

PRIJAVI SE


Prijava

Ime in priimek

Naslov

Kraj in poštna številka

Datum rojstva

Telefon

E-mail

Število nočitev

Število oseb

Imena, priimki, datumi rojstva, št. in veljavnost potnega lista:

Doplačila
 Dodatna prtljaga na letalu – 20€/v eno smer Zavarovanje rizika odpovedi - 5% Zavarovanje z asistenco v tujini - 12€ Zagotovljena dvoposteljna soba – 60€ (na osebo) Enoposteljna soba – 95€


Pridruži se nam na
nepozabnem doživetju!

skupinska_daydream