DaydreamDaydream
Forgot password?

Nasveti za potovanje

Priporočamo, da se za potovanje odločite dovolj zgodaj, saj tako v večini primerov lahko ulovite najugodnejše cene, ki jih vedno ponujamo v prvem tednu od odprtja prijav. Tudi vaš urnik boste lažje prilagajali, če boste že vnaprej vedeli kdaj vas ne bo doma in posledično manj nepredvidljivih situacij, zaradi katerih bi morda morali potovanje na koncu celo odpovedati. Priprava na potovanje in veseliti se ga, je ravno toliko, včasih še bolj, pomembno kot potovanje samo.

Pred potovanjem priporočamo, da pravočasno preverite datume veljavnosti vaših dokumentov, saj se kaj lahko zgodi, da dokumentu poteče veljavnost ravno v času vašega potovanja in potem seveda prihaja do neljubih situacij na mejah.

Priporočamo, da na potovanja ne nosite odvečnih dragocenosti, saj se kaj hitro lahko zgodi kakšna izgubljena prtljaga ali pa kakšni hitri pprsti poskrbijo, da domov odidete »malce lažji«. Vzrok ste lahko tudi vi, saj človek kaj hitro po polnem dnevu pozabi kakšno stvar na mestu, kjer hitro najde novega lastnika.

Pozanimajte se o zdravstvenem zavarovanju z mednarodno asistenco in ga uredite. Najlažje pri nas ob prijavi. Nesreča namreč nikoli ne počiva in bolje je biti pripravljen in se nič ne zgodi, kot pa obratno.

Vaše potovanje se prične s srečanjem z našim vodičem. Pustite skrbi doma, saj boste le tako lahko v polnosti zajeli doživetje. Na potovanju ne bodite nestrpni in neučakani, saj bodo zagotovo kakšne stvari trajale dlje ali veliko dlje, kot ste si vi originalno zamislili. Ampak vse to je del poti in če pogledate s prave perspektive, vam to lahko da nekaj drugega, lahko izkoristite čas in se zbližate s svojimi sopotniki in namesto da nergate in se pritožujete nad stvarmi, katerih se ne da spremeniti, morda izgubljate čas, da bi spoznali kakšno novo zanimivo osebo, morda celo simpatijo, ki sedi nedaleč od vas, morda na istem avtobusu…

Na potovanju ste del skupine in treba je upoštevati dinamiko skupine in ne vedno na prvo mesto postavljati sebe. Pomislite tudi na druge, bodite odprti in pripravljeni. Potovanje daje vedno nazaj največ ravno tem, ki največ dajejo. Ne pozabite, da niso vsi prišli na potovanje samo zato, da bi morali non-stop poslušati vaše mnenje, vašo glasbo, vaše komentarje, vaše probleme…

Zavedamo se, da smo na potovanju le gostje na obisku in se temu primerno tudi vedemo. Nihče ni z vplačilom aranžmaja kupil tudi »pol Banja Luke«. Zato se obnašajmo spoštljivo in primerno tako po svetu, kot tudi na lokacijah, ki so nam »bližje«.

Vedno imejte s sabo tudi vlažne robčke. Primerni so za lastno osvežitev, kot tudi za čiščenje politih stvari.

Na potovanju se je vedno potrebno rehidrirati. Pri sebi imejte vedno vsaj majhno plastenko vode, saj včasih od razburjenja ali dogajanja pozabimo na vodo. To povzroči hitrejšo utrujenost, razdraženost, oči se bolj solzijo, so utrujene…